Urnik ordinacije

pon.  13:00  -  19:30
 tor.  13:00  -  19:00
 sre.  07:00  -  12:00
   12:30  -  15:30
 čet.  07:00  -  12:00
   12:30  -  15:30
 pet.  10:00  -  14:00
Kličite 01 4254378 !
 

Preventivni pregledi

Nudimo možnost preventivnih pregledov.

Za samoplačniški preventivni pregled se je potrebno predhodno naročiti. 

Login






Ste pozabili geslo?
Domov
čuJEŠčnost

ČuJEŠčnost je radost v uživanju hrane. Pomeni, da znam spremljati svoj notranji proces odzivanja na hrano z opazovanjem svojih občutkov, brez presojanja, obsojanja, krivde. ČuJEŠčnost je modrost ki jo ima vsak že od rojstva, iz časov, ko sem vedel-a kaj, koliko in kdaj želim jesti in česa ne želim jesti.

clanekVzarji ČuJEŠčnost je namenjena vsem in vsakomur. Na intenzivni delavnici čuJEŠčnosti z lastno izkušnjo opazujemo različne vrste svoje lakote in skušamo razumeti svoje vedenjske vzorce povezane s hrano ter od kod izvirajo. Usmerjamo se na doživetje tukaj in zdaj, saj imamo vsi skupaj le sedanji trenutek, preteklosti ni več, prihodnosti še ni. ČuJEŠčnost je kot znova najdeni dragoceni notranji kompas pri odkrivanju samega sebe v odnosu do hrane.

Delavnice potekajo v dveh samostojnih delih po devet ur:

ZAČETNA

- v petek od 17. do 19.

- v soboto od 8.30 do 15.30

NADALJEVALNA

- v soboto od 17. do 19.

- v nedeljo od 8.30 do 15.30

Sodelovanje v nadaljevalni je mogoče le po opravljeni začetni delavnici.

Kje: jazindiabetes, Židovska ulica 1, 1. nad.

Termini: petek, 9. 12. 2016 - ZAČETNA, petek, 13. 1. 2017 - ZAČETNA, sobota, 14. 1. 2017 - NADALJEVALNA.

Prijavite se na info(at)jazindiabetes.si (dodatne informacije na 051 330099)

Cena posamezne delavnice je 140 € (vključuje vodenje, hrano in delovni material) Število udeležencev je najmanj trije in največ šest na vsaki delavnici.


Nekaj mnenj udeležencev delavnice:

  •  Začela sem poslušati svoje telo in se počasi spreminjam. Delavnica mi je dala vpogled v določene stvari, ki sem jih imela za samoumevne ali sploh nisem razmišljala o tem.

  • Všeč mi je bilo: bila sem v skupini, zame je bilo poskrbljeno in bila sem sama s seboj ter po meditacijah sama 'v sebi'; zelo veliko, res veliko sem se naučila o odnosu do hrane – zdravem odnosu do hrane, prehranjevanja, tudi o zdravi prehrani, o zdravi pripravi hrane; všeč mi je bilo, da smo bili iskreni, da smo se skupaj smejali in da smo si podelili svoje težave, bolečine – vse v zvezi s prehrano; všeč mi je bilo preprosto kosilo, ambient, čaji, kultura pitja čaja. Manj mi je bilo všeč: rada vem, kako bo tekel program, časovnica; po vikend izvedbi je bila pavza 3 tedne predolga. Dobesedno hrepenela sem, da se srečamo, da se prej srečamo (opomba: dogovor v skupini za premor treh tednov)

  •  Všeč mi je bilo razvijanje tolerantnosti do sebe in svojih potreb, hotenj, brez težnje po normalizaciji in brez težnje po ocenjevanju, delitvi na prav/narobe, temveč le iskanje in zavedanje trenutnega stanja in počutja. Sprehod s samo seboj je dragocen.

  •  Vstopil skeptično, odhajam presenečen in začuden, kam lahko poseže misel in kakšne so širine zavedanja. Prijetna skupina in dobro vodenje od meditacij do splošnega življenjskega razmišljanja, naukov. Nekaj je v zraku, težko je potegniti zaključke, a vsekakor JE ...

  • Všeč mi je, da se mi je (sedaj) prijetno ustaviti, se tega zavedati in v tem uživati in ujeti lepoto. Če je ali pa če je ni, nekako vseeno je ...

 

 

 

Jeziki, ki jih govorimo

SlovenskoEnglishDeutschFrancais

Kaj znamo?

Ukvarjamo se z ljudmi, ki imajo:
  • diabetes tipa 1,
  • težave s hipoglikemijo (pogoste, nerazpoznavne, hude, strah pred hipoglikemijo...),
  • diabetes tipa 2,
  • težko vodljiv diabetes.
  • moteno toleranco za glukozo,
  • mejno bazalno glikemijo,
  • sekundarni diabetes (npr. po vnetju trebušne slinavke).

Pa tudi s tistimi, ki:

  • želijo shujšati,
  • jih skrbi, da so v rizični skupini za nastanek diabetesa (diabetes v družini, diabetes med nosečnostjo, prekomerna telesna teža,...),
  • ki želijo zdravo živeti in potrebujejo vzpodbudo.

DiaMind

 DiaMind

Sem soorganizatorka 6. mednarodnega srečanja DiaMind (Diabetes & Mind), ki bo potekalo 6. aprila 2017.

Kdo je trenutno tu?

Prisotnih 1 gost prijavljenih
© 2017 Karin Kanc Hanzel