Urnik ordinacije

pon.  13:00  -  19:30
 tor.  13:00  -  19:30
 sre.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 čet.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 pet.  10:00  -  14:00
Kličite 01 4254378 !
 

Preventivni pregledi

Nudimo možnost preventivnih pregledov.

Za samoplačniški preventivni pregled se je potrebno predhodno naročiti. 

Login






Ste pozabili geslo?
Domov
čuJEŠčnost™ - NAMENJENA PRAV VSEM LJUDEM !
čuJEŠčnost je radost v uživanju hrane, BREZ DIETE. Pomeni, da znam spremljati svoj notranji proces odzivanja na hrano z opazovanjem svojih občutkov, brez presojanja, obsojanja, krivde. čuJEŠčnost je modrost ki jo ima vsak že od rojstva, iz časov, ko sem vedel-a kaj, koliko in kdaj želim jesti in česa ne želim jesti.
čuJEŠčnost me je tako pritegnila, da sem se odločila podati na pot večletnega izobraževanja v ZDA, ki ga prav sedaj zaključujem.
čuJEŠčnost je namenjena vsem in vsakomur. Na intenzivni delavnici čuJEŠčnosti z lastno izkušnjo opazujemo različne vrste svoje lakote in skušamo razumeti svoje vedenjske vzorce povezane s hrano ter od kod izvirajo. Usmerjamo se na doživetje tukaj in zdaj, saj imamo vsi skupaj le sedanji trenutek, preteklosti ni več, prihodnosti še ni. čuJEŠčnost je kot znova najdeni dragoceni notranji kompas pri odkrivanju samega sebe v odnosu do hrane.
MARSIKDO SHUJŠA, ČEPRAV TO NI POGLAVITNI NAMEN čuJEŠčnosti.

clanekVzarjiV svoji ordinaciji sem imela že številne delavnice čuJEŠčnosti, ki so jih udeleženci doživljali kot nekaj povsem novega. Povezujemo elemente čuječnosti, psihoterapije, medicine in se skušamo uglasiti na vsakogar posebej, kot tudi na celo skupino.
Delavnice potekajo:

  • v ordinaciji jazindiabetes na Židovski ulici 1 v Ljubljani,
  • 2x letno (jesenski in pomladanski termin) vsakokrat po 8 tednov, s srečanjem 1x tedensko, ki traja 1,5h.

Termin naslednje 8-tedenske delavnice: začetek 3.oktobra 2019
Termini srečanj so torej: 3., 10., 17., in 24.oktober 7., 21., 28. november in zadnja 5.decembra. Poleg teh srečanj boste vabljeni še na meditativno dopoldne, ki poteka praviloma 3 ure, na soboto od 9h do 12h (natančen termin uskladimo s skupino).
Delavnica poteka od 17h do 18:30.

Prijavite se na info(at)jazindiabetes.si, pripis čuJEŠčnost™ (dodatne info na 051 330099)
Cena celotne delavnice je 340 € (vključuje vodenje, hrano in delovni material).
Število udeležencev je omejeno.
ČE SE PRIJAVITE IN VPLAČATE DELAVNICO DO 20.SEPTEMBRA, JE CENA 300€.
ČE SE PRIJAVITE S SVOJIM PARTNER-JEM (-KO) JE SKUPNA CENA ZA OBA 550€. 


Nekaj mnenj udeležencev delavnice:

  •  Začela sem poslušati svoje telo in se počasi spreminjam. Delavnica mi je dala vpogled v določene stvari, ki sem jih imela za samoumevne ali sploh nisem razmišljala o tem.

  • Všeč mi je bilo: bila sem v skupini, zame je bilo poskrbljeno in bila sem sama s seboj ter po meditacijah sama 'v sebi'; zelo veliko, res veliko sem se naučila o odnosu do hrane – zdravem odnosu do hrane, prehranjevanja, tudi o zdravi prehrani, o zdravi pripravi hrane; všeč mi je bilo, da smo bili iskreni, da smo se skupaj smejali in da smo si podelili svoje težave, bolečine – vse v zvezi s prehrano; všeč mi je bilo preprosto kosilo, ambient, čaji, kultura pitja čaja. Manj mi je bilo všeč: rada vem, kako bo tekel program, časovnica; po vikend izvedbi je bila pavza 3 tedne predolga. Dobesedno hrepenela sem, da se srečamo, da se prej srečamo (opomba: dogovor v skupini za premor treh tednov)

  •  Všeč mi je bilo razvijanje tolerantnosti do sebe in svojih potreb, hotenj, brez težnje po normalizaciji in brez težnje po ocenjevanju, delitvi na prav/narobe, temveč le iskanje in zavedanje trenutnega stanja in počutja. Sprehod s samo seboj je dragocen.

  •  Vstopil skeptično, odhajam presenečen in začuden, kam lahko poseže misel in kakšne so širine zavedanja. Prijetna skupina in dobro vodenje od meditacij do splošnega življenjskega razmišljanja, naukov. Nekaj je v zraku, težko je potegniti zaključke, a vsekakor JE ...

  • Všeč mi je, da se mi je (sedaj) prijetno ustaviti, se tega zavedati in v tem uživati in ujeti lepoto. Če je ali pa če je ni, nekako vseeno je ...

 

 

 

Jeziki, ki jih govorimo

SlovenskoEnglishDeutschFrancais

Kaj znamo?

Ukvarjamo se z ljudmi, ki imajo:
  • diabetes tipa 1,
  • težave s hipoglikemijo (pogoste, nerazpoznavne, hude, strah pred hipoglikemijo...),
  • diabetes tipa 2,
  • težko vodljiv diabetes.
  • moteno toleranco za glukozo,
  • mejno bazalno glikemijo,
  • sekundarni diabetes (npr. po vnetju trebušne slinavke).

Pa tudi s tistimi, ki:

  • želijo shujšati,
  • jih skrbi, da so v rizični skupini za nastanek diabetesa (diabetes v družini, diabetes med nosečnostjo, prekomerna telesna teža,...),
  • ki želijo zdravo živeti in potrebujejo vzpodbudo.

DiaMind

 DiaMind

Sem soorganizatorka mednarodnega srečanja DiaMind (Diabetes & Mind), sedmi po vrsti je potekal 5. aprila 2018.

Kdo je trenutno tu?

© 2024 Karin Kanc Hanzel