Urnik ordinacije

pon.  13:00  -  19:30
 tor.  13:00  -  19:30
 sre.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 čet.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 pet.  10:00  -  14:00
Kličite 01 4254378 !
 

Preventivni pregledi

Nudimo možnost preventivnih pregledov.

Za samoplačniški preventivni pregled se je potrebno predhodno naročiti. 

Login






Ste pozabili geslo?
Domov
NOSEČA FITKA

 VABIMO VAS, da se prijavite na delavnico Noseča FITka v okviru ambulante jazindiabetes:

Intenzivna delavnica za vse nosečnice, ki želijo vedeti čim več o zdravi prehrani in tudi tiste, ki so med nosečnostjo (sedanjo ali prejšnjo) dobile sladkorno bolezen in za nosečnice

Zakaj Noseča FITka?
V nosečnosti je zelo pomemben zdrav življenjski slog. Nosečnost  je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi v življenju ženske, vendar pa se lahko nepričakovano zaplete z nosečnostno sladkorno boleznijo, ki kot strela z jasnega 'udari' tako nosečnico, kot tudi partnerja in celotno družino. Nenaden pojav bolezni s katero se ženska doslej ni srečala, hud strah za še nerojenega otroka in kopica praktičnih vidikov organizacije življenja s sladkorno boleznijo so le nekateri izzivi, s katerimi se nosečnica ob tej diagnozi sooči.

 Zakaj je pomoč strokovnjaka tako zelo pomembna?
Čas nosečnosti zahteva natančno usmeritev za zdrav življenjski slog. Temelj vodenja zdrave nosečnosti in nosečnostne sladkorne bolezni je primerna prehrana,  ki mora po eni strani ustrezati 'pravilom', ki jih narekuje ustrezen prirast telesne teže ali sama sladkorna bolezen, obenem pa mora biti uravnotežena, da zadosti potrebam ploda. Tako prehranjevanje je svojevrstna veščina, skoraj umetnost in v takem trenutku je pomembna pomoč strokovnjaka, ki z nasveti in praktičnimi rešitvami svetuje ter opolnomoči nosečnico za samostojno vodenje nosečnostne sladkorne bolezni.
V nosečnosti je motivacija za zdravo življenje velika, vendar vse premalokrat pomislimo na psihične stiske, ki se pri nosečnici in njeni družini ob tem lahko pojavijo. Posvetili se bomo tudi psihološkim vidikom.

 Kaj o Noseči FITki menijo udeleženke?

Na delavnici sem se naučila veliko novega. Predvsem sem si zapomnila, da je potrebno jesti večkrat na dan vendar manjše obroke in tega se sedaj drzim. Ideja o tem, da nas je na delavnici malo, mi je zelo všeč. Tako imaš res občutek, da si slišan. Naučila sem se veliko o različnih načinih priprave hrane. Mogoče bi si želela še bolj konkretna ponazorila o pripravi hrane, saj se še učim in si vsega nisem zapomnila. Zelo sem bila zadovoljna tudi s prehranskim svetovanjem, saj tam natanko vidiš kaj bo potrebno spremeniti in s čim nadaljevati.Dobila sem veliko odgovorov na razlicna vprasanja o prehrani, ki sem jih imela.
Za pomoč se Vam najlepše zahvaljujem in upam, da bo delavnica tudi za druge tako dobra učna izkušnja kot zame.

Katarina

Naj povem, da mi je bila delavnica zelo všeč, saj sem pridobila in ponovila kar nekaj znanja o zdravem prehranjevanju. Tudi, če se pri meni ni izkazalo, da imam diabetes, pa sem te informacije vseeno potrebovala, saj sem veliko pridobila na teži in nisem vedela, kako začeti s pravilno prehrano. Res je bil pri meni problem tudi, ker se mi s prekomernim porastom telesne teže ni bilo nikoli potrebno posebej ubadati, in zato tudi "hujšati"nisem znala. Hujšati bolj v smislu pravilnega prehranjevanja, saj v nosečnosti naj ne bi imeli shujševalnih diet! Jaz osebno sem bila zelo vesela, da mi je moja ginekologinja svetovala obisk vaše delavnice in menim, da bi morala imeti vsaka nosečnica s tovrstnimi težavami dostop do teh informacij. Pravijo, da se preko dobrega ustnega izročila da veliko storiti, no jaz bom to upoštevala in kot zdravstveni delavec to tudi počela, saj imam izvrstno izkušnjo, ki jo bom lahko delila tako s svojimi pacienti kot znanci.

Metka

Kako poteka Noseča FITka pri nas?
V diabetološki ambulanti jazindiabetes smo pripravili edinstveno intenzivno delavnico 'Noseča FITka' za nosečnice, ki si želijo osvojiti zdrav življenjski slog in tiste z nosečnostno sladkorno boleznijo. Pomagali vam bomo pri spoprijemanju z izzivi, s katerimi se vsaka nosečnica in tiste z nosečnostno sladkorno boleznijo srečujejo (pravilna prehrana, primeren prirast  telesne teže, insulinska terapija, psihološki vidiki, ipd.).
Natančno bomo obravnavali zdrav življenjski slog in nosečnostno sladkorno bolezen z vsemi praktičnimi in psihološkimi vidiki spoprijemanja s to boleznijo. Svetovanje bo po kratkem teoretičnem uvodu potekalo po meri udeleženk in je povsem interaktivno.

 Kdaj in kje so termini delavnic?
Delavnice bodo potekale dvakrat po tri ure. Delavnice se bodo odvijale v izobraževalnih prostorih diabetološke ambulante jazindiabetes na Židovski ulici 1 v Ljubljani.

 Komu je delavnica namenjena?
Vsem nosečnicam, ki želijo najbolje svojemu otroku in jih zanimajo novosti s področja prehrane, psiholoških vidikov in še mnogokaj.

 


 Kdo delavnico vodi?
Delavnico Noseča FITka vodi dr.sc. Karin Kanc Hanžel, dr.med., diabetologinja in specializantka integrativne psihoterapije s sodelavci.



 Kakšna je cena delavnice?
Cena delavnice je 140 € in vključuje izobraževalni material, skupinsko ter individualno svetovanje.




 Kako se lahko na delavnico prijavim?

Pošljite SMS na 051 330099 z geslom Noseča FITka, vašim imenom in telefonsko številko. Kontaktirali vas bomo in se dogovorili za vaš termin.

VABLJENI !

 

 

Jeziki, ki jih govorimo

SlovenskoEnglishDeutschFrancais

Kaj znamo?

Ukvarjamo se z ljudmi, ki imajo:
  • diabetes tipa 1,
  • težave s hipoglikemijo (pogoste, nerazpoznavne, hude, strah pred hipoglikemijo...),
  • diabetes tipa 2,
  • težko vodljiv diabetes.
  • moteno toleranco za glukozo,
  • mejno bazalno glikemijo,
  • sekundarni diabetes (npr. po vnetju trebušne slinavke).

Pa tudi s tistimi, ki:

  • želijo shujšati,
  • jih skrbi, da so v rizični skupini za nastanek diabetesa (diabetes v družini, diabetes med nosečnostjo, prekomerna telesna teža,...),
  • ki želijo zdravo živeti in potrebujejo vzpodbudo.

DiaMind

 DiaMind

Sem soorganizatorka mednarodnega srečanja DiaMind (Diabetes & Mind), sedmi po vrsti je potekal 5. aprila 2018.

Kdo je trenutno tu?

© 2024 Karin Kanc Hanzel