Urnik ordinacije

pon.  13:00  -  19:30
 tor.  13:00  -  19:30
 sre.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 čet.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 pet.  10:00  -  14:00
Kličite 01 4254378 !
 

Preventivni pregledi

Nudimo možnost preventivnih pregledov.

Za samoplačniški preventivni pregled se je potrebno predhodno naročiti. 

Pirin kruh s sezamom

Avtorica: Karin

Potrebujemo:

  • 400 g pirine polnovredne moke
  • 2/3 Fala kvasa
  • 100g neoluščenega sezama
  • 2-3 dcl mlačne vode
  • sol


Priprava:

Napravite kvasec iz kvasa, morda pol dl mlačne vode in ščepec sladkorja, postavite v pečico na 30 do 50 stopinj in pokrijete s servieto; kvasec nastaja 15min.
Medtem v skledo daste moko; v tefloski ponvi segrejete sezam in naj malo zadiši, nato ga vsujte na nek krožnik, da se ohladi. Kvasec vlijte v vdolbinico v moki in dodajte mlačno vodo (2-3dl) v kateri ste raztopili sol.
Masa naj bo 'pocasta', taka, da je ne morete oblikovati v hlebčke, pač pa jo razporedite v muffin posodo, iz te mase bo prišlo ravno 12 muffinov/kruhkov. Še preden to maso daste v pododo, v maso zamešajte sezam, nekaj pa ga pustite za posip.
Posodo dajte v pečico, ki ima trenutno cca 50 stopinj in tedaj, ko so kruhki noter, povišajte na temp 200 stopinj. Nato pecite približno 25min, lahko še 5min tako, da pečica greje le od spodaj, da bo dno dobro pečeno.
Dober tek!
Seveda se lahko igrate še s sončničnimi, bučnimi semeni, makom itd.. ta recept je za vsako polnovredno moko in skrivnost je v tem, da je testo zelo 'mokro' in da je nekoliko več kvasa, kot bi ga sicer na količino moke bilo potrebno.



Energijska vrednost (100g)   153 kcal (639 kJ)
Beljakovine 5g
Maščobe 4g
Ogljikovi hidrati 23g


Za vsak dan

 
© 2024 Karin Kanc Hanzel