Urnik ordinacije

pon.  13:00  -  19:30
 tor.  13:00  -  19:30
 sre.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 čet.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 pet.  10:00  -  14:00
Kličite 01 4254378 !
 

Preventivni pregledi

Nudimo možnost preventivnih pregledov.

Za samoplačniški preventivni pregled se je potrebno predhodno naročiti. 

Domov arrow Preberite arrow Odgovori na vprašanja arrow Sladkorna in perilo Moči
Sladkorna in perilo Moči

 Zelo sem vesela, da se Vam lahko oglasim in pošljem nekaj toplih pozdravov iz Maribora. Sem slad­korna bolnica. Pet let sem na in­zulinu. Stara sem 64 let. Najbolj me zanima, kaj pravite vi o peri­lu Moči? Jaz bi si ga kupila, pa se bojim, da bom samo denar za­pravila. Ali imajo drugi bralci kaj izkušenj s tem? Za odgovor se prisrčno zahvaljujem! Še enkrat lepe pozdrave!

M. J.


 Moram vam priznati, da me je vaše pismo presenetilo. Ne sprašuje­te po dejstvih o sladkorni bolezni, zdravilih, ne govorite o svojih tegobah, pač pa vas zanima, ali vam zdravnik lahko kaj pove o učinkovitosti perila Moči ali ne. Moja prva misel je bila, da je tako perilo pač spremo trženo in da so kupci zavajani. Nato sem se spomnila, da sem tudi jaz nekoč v dar do­bila majico Moči, češ da mi bo pomagala. Ne vem, morda mi je kdaj dan naredila lep­ši, pa tega nisem povezala z njo ...

Ali bi človeku res srečo, zdravje in mir prineslo perilo z mandalo (to je simbolič­na krožna podoba tantričnega budizma), ki je na majici izvezena v višini prsi? Ob pogledu na mandalo budisti meditirajo, razmišljajo o bistvu svojega obstoja in o sočutju do vseh živih bitij, s katerimi so obdani. Kaj pa mi, vi ....? Verjetno izha­jate iz krščanstva in vam simbolično veli­ko več pomeni križ kot mandala. Zato bi bil po mojem prav tako dober tudi izve­zeni križ, a mandala deluje bolj mistično.

Sicer pa simbol verjetno niti ni pomem­ben. Pomembno je, v kaj verjamete in kaj si želite. Če verjamete, da vam bo taka majica pomagala, je verjetno dobro, da pri tem vztrajate. Če pa verjamete v čudovito moč in genialnost lasmega telesa, vztrajaj­te pri tem in zaupajte v vse dobro in v lastne moči. Morda boste ugotovili, da upanje in prepričanje delata čudeže.

Navedla sem vam nekaj svojih misli, saj kot zdravnica na tako vprašanje ne morem odgovoriti z medi­cinsko dokazanimi dejstvi, ker študij o tem preprosto ni. Srečno!

 
© 2024 Karin Kanc Hanzel