Urnik ordinacije

pon.  13:00  -  19:30
 tor.  13:00  -  19:30
 sre.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 čet.  07:00  -  12:00
   12:30  -  16:00
 pet.  10:00  -  14:00
Kličite 01 4254378 !
 

Preventivni pregledi

Nudimo možnost preventivnih pregledov.

Za samoplačniški preventivni pregled se je potrebno predhodno naročiti. 

Domov arrow Preberite arrow Odgovori na vprašanja
Odgovori na vprašanja
Zjutraj več sladkorja v krvi

 Stara sem 55 let, sladkorno bolezen imam eno leto. Zdravim se s tableta­mi Glucophage. Jemljem eno zjutraj in eno zvečer. Pri prehrani se zelo pazim in se skoraj nikoli ne pregre­šim. Zanima me, zakaj imam zjutraj na tešče več sladkorja v krvi kot čez dan ali pa zvečer. Pri jutranjem mer­jenju ga imam od 6,8 do 7,4, podne­vi in zvečer pa med 5,9 in 6,1. Zani­ma me, ali imam pri takšnih vred­nostih urejen krvni sladkor, in koliko časa lahko ostanem na tabletah. Sem zelo stroga do sebe in zame je neuspeh, če imam sladkorja v krvi več kot 7,0.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.


Preberite več...
 
Kaj je HbA1c?

 Ko sem nazadnje obiskala svojega zdravnika mi je povedal, koliko znaša moj sladkor. Obenem mi je omenil še hemoglobin, ki da je previsok ker znaša 10.9%, moral pa bi biti manjši kot 6.5%. Prosim če mi lako razložite pomen hemoglobina pri sladkorni bolezni, saj sem mislila, da nizek hemoglobin pomeni, da je nekdo slabokrven? Zdravnika se nisem upala vprašati.

Milena iz Kočevja


 

Preberite več...
 
Preiti na injekcije insulina ... ?

 Preiti na injekcije insulina....?

Sladkorni bolnik tipa 2 sem že 20 let. Star sem 55 let, visok 170 cm, tehtam 70 kg. Telesna teža je stalna. Krvni tlak imam 130/70. Prehrano imam dietno. V prostem času veliko hodim in kolesarim. Krvni sladkor si merim sam. Ob rednih kontrolah pri diabetologu in rednem jemanju zdravil so vrednosti sladkorja v krvi na tešče med 6-8, po jedi in zaužitju tablet med 9-13 mmol/l. Tri leta sem bil samo na dieti. Sedemnajst let sem jemal tablete Daonil.

Pred petimi leti sem doživel hudo prometno nesrečo: zlom roke, reber, pretres možganov in raztrgano vranico, ki so jo operativno odstranili.

Po dveh letih sem moral operirati kilo, ki je nastala na pooperativni brazgotini, 24 ur po operaciji pa sem utrpel možgansko kap. Ta je kot posledico pustila močno prizadetost govora in čustveno spremenjeno osebnost. Lani oktobra sem moral ponovno operirati kilo. Po možganski kapi so mi zamenjali tablete, namesto daonila jemljem glukobay in diaprel. Poleg teh tablet še jemljem plavix (za redčenje krvi), fosamax (osteoporoza) in xanax in cipralex (za pomiritev psihičnega stanja).

S svojim diabetologom sem se že pogovarjal o prehodu s tablet na insulin, vendar vedno znova doživljam strah o pomisli na injekcije. Sam tudi vem, da je moj dnevni odmerek tablet zelo visok. Zato vas prosim za strokovni nasvet, koliko tablet na dan lahko največ vzamem. Če bi ostal še naprej na terapiji s tabletami, kakšne posledice mi lahko pustijo.

Tablete dnevno
zjutraj
opoldne
zvečer
tedensko
Diaprel MR 30 Mb
1
1
-
-
-
Glukobay 100 Mb
3
1
1
1
-
Plavix 75 Mb
1
1
-
-
-
Fosamax 0,5 Mb 
--
-
-
1
Xanax 0,5 Mb (začasno)
3
1
1
1
-
Ciprolex 10 Mb (začasno)
1
1
-
-
-

Če bi bil vaš odgovor preobsežen, prosim, da mi ga pošljete po pošti. Za vse, kar boste storili za mene, se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.


 

Preberite več...
 
Sladkorna bolezen in ko krvni tlak niha

 Star sem 81 let. S sladkorno boleznijo sem na inzulinu kakih 5 let. Bral sem v glasilu Sladkorna bolezen, kako je slabo, če nimaš urejenega krvnega pritiska. Jaz imam že dalj časa neurejeni pritisk, saj mi skače gornji od 97 do 201, spodnji pa od 44 do 74 in to se dogodi ta menjava tudi v dobri uri. Kadar mi se zniža gornji izpod 120 se mi začne megliti pred očmi, tako, da se moram za nekaj časa uleči. Sem tudi srčni bolnik 2 krat so mi že širili žile enkrat pri srcu, drugič v levi nogi. Treba bi bilo tudi na desni nogi narediti kaj pa se niso odločili, ker je rizično, da bi bilo še slabše.Ko bom imel še bolj mrzlo nogo moram takoj priti v Klinični center, kaj bodo naredili ne vem.
Zato vas lepo prosim za odgovor, kako bi se rešil neurejenega pritiska, saj ne pijem in ne kadim.
Za vaš odgovor se že vnaprej zahvaljujem.
Ivan K., Zagorje ob Savi


 

Preberite več...
 
Kako sladkorno zdravim s tabletami?

 Pozdravljeni,

Zelo kratka bom - odkrili so mi sladkorno bolezen tipa 2. Prosim povejte mi, kakšno zdravljenje je najboljše zame in ali bom že v kratkem dobila insulin. Zelo se bojim insulina, saj ga je dedek dobil v bolnici, uporabljal ga je le tri mesece, nato pa je umrl.

Manja iz Ljubljane

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 21
© 2024 Karin Kanc Hanzel